SE HIT HJÄLP SÖKES!!!!!

hejsan...
Jag jobbar på ett hundcenter som heter Aktitagårdens hundcenter... som ligger i kungälv...
Totalt har vi platser för 33 hundar.
Akitagårdenshundcenter drivs idiellt alltså staten hjälper inte till med ett öre...
På aktita finns det hundar som... är där en tid då Matte lr Husse är på semester dvs Inackodering.. detta kostar ägaren 140kr / dygn då ingår mat hunden blir väl omhändertagen av oss i personalen..
Vi har oxå Dagis hundar där matte lr husse lämnar in sina vovvar i dess hundars burar som dom har fått tilldelade...Dagishundarna har ett fast månadspris på ca 2000kr/hund då ingå´r även där Mat...
Vi har även omplaceringshundar dvs hundar som Matte lr husse inte vill ha lr klarar av längre lämnas in till oss och förhoppningsvis finner vi ett nytt kärleks fullt hem till hundarna. Vi har en inlämningssumma på 800kr som Fd ägaren skall betala då dom överlåter hunden till oss för ompl.
Oj så mkt pengar tänker säkert du som läser detta!! Jag kan säga som så att 800 kr räcker ingenstans.. Ompl hunden får även den en egen bur dvs en stor ute bur som den kan gå in till hundhuset från utsidan och på insidan har den ett litet rum med en go säng och goafiltar leksaker, och tuggben..Hunden får mat 2ggr/dag om det inte är en valp då blir utfodringen 3-4ggr/dag..
Vi har även hittehundar som lämnas in. Vissa ägare hittas alödrig lr hör inte av sej för att få tillbaka sin hund. Vissa går det fortare att återförena med respektive ägare å hund :)
Så nu den lite mer jobbiga delen.. Omhändertagningshundarna.. Det kan vara hundar som är helt ohandterliga dvs mkt aggresiva och rädda.. hundar som har blivit fruktansvärt illa behandlade och vet inget annat än vad stryk är.. hundar som är undernärda och hundar som vars ägare Polisen arresterar och då omhändertas hunden och hamnar hos oss. Alla omhändertagningarna står för utredning dvs.. Om hunden skall tillbaka till dess ägare lr ompl lr om ett (avlivningsbeslut ) helt beroende på skicket på hunden.
Denna utredning kan ta upp till flera månader och det är inget Akita kan styra över då Polis och Miljö och Hälsa skall fatta detta beslut som oxå veterinären gör en bedömning på.
Även dessa hundar kostar massa pengar att ha ståendes på Akita för som alla andra hundar som är där får dessa hundar samma omvårdnad.
Att sen köpa en hund hos oss kan kosta allt från 1500kr till 5000kr det e helt beroende på hundens ålder och om den har stamtavla lr ej.
Alla pengar som är skrivna ovan går direkt till hundarna och läggs på Mat, leksaker, ben, personal omkostnader, och i den mån pengarna räcker till vilket inte händer speciellt ofta läggs även pengar till sånt som hundarna förstört dvs golv..väggar mm...
Hundarna som lämnar Akita är fullt vaccinerade och chippade av oss om detta saknades vid avlämning till oss. Även detta kostar pengar så klart.
Carina som min chef heter är nog en av de snällaste männinskorna jag känner, De som inte har råd att betala hela summan då hunden överlämnas till ny ägare lr sin ägare erbjuder Carina en avbetalning på en fasst månadssumma. 70% ca har hon inte fått några som helst mer än erlaggd avhämtniongs summan som brukar vara 1000kr. Trots påminnelser och i bland inkasso krav. Och vissa byter telenr och tar evigheter att spåra upp i bland utan resultat.
Detta jag skrivit här är bara en liten sammanfattning om kostnader som skall betalas av Akitagårdens Hundcenter som som sagt bedrivs Idiellt av Carina och hennes personal.
Carina tog över akita som då hette nått annat och stället va fruktansvärt illa beryktat och nergånget.. vilket hon har nu byggt upp ur egen ficka och ryktet är nu mer åt det positiva hållet.
Men alla lyckliga sagor kan sluta olyckligt...för nu finns inga pengar kvar mycket pga folk som inte betalar. Stället behöver nya golv.. målas om..Ny tvättmaskin och torktummlare som nu vars tvm går på de sista varven.. Nya filtar... mattor Oj oj jag kan sitta här i evigheter att skriva.. Det jag vill nu komma fram till är att Sponsorer behövs!!! Filtar..material att renovera.. PENGAR mm... Har du nått utav detta som kan undvaras till Hundarna på Akitagården så är det mer än välkommet och emotages av stor glädje och är en stor hjälp!!
Hör av dej isf till oss 0303-222526 teletid 09-14 och 17-21 alla dagar
Du kan även ringa mej 0738-356290
Eller Åse 0733 709619
Snälla hjälp hundarna att få ha Akitagården kvar.
Jag och min kolega Åse gör detta rop på hjälp utan Carinas vetskap och vi vet att varje liten sak som skänks till Akita kommer ge henne gnistor av lycka tillbaka!
Så Kan du hjälpa så snälla hjäp!!

www.akitagarden.se


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback