storstädning.. sen Tränat Warroo

Hej hopp.. good va redig jag varit i dag... storstädat å tvättat + putsat rutorna  Way Too Happyva jag känner mej redig *hihi*
När jag va klar tog jag mina 2 riktigt uttråkade hundar och gick upp på frisbey golf banan så dom  rejsa av sej lite... Passade även på att träna lite lydnad med Warroo.. nu går det som på en dans.. men det gäller att inte gå för fort fram nu asså så det blir pankaka av allt!!
Så jag ska tänka mej för..
Vi tränade iaf fria följet och ink + snabba lägganden.. redig e han ska ni veta hehe *stolt*
Strax är det dax att ta ut hundarna på en Lååångpromenad i solen.. härligt me en kvälls walk nu när våren e här ÄNTLIGEN!!!
Ha en trevlig helg alla!!
Bye bye


Spår med lilleman och Anna Å Tina

Spår med lilleman och Anna Å Tina

Hej hopp...
Nu har jag tillfrisknat något.. så jag å Anna med våra hundar begav oss upp till Stenungsunds brukshundklubb för att spåra och träna lite.
Jag lade ut mitt köttbulle  spår och lät det ligga i ca 15 min, då jag inte vågade riskera att nån klampade i de...
Warroo tyckte som vanligt att spåra va så skoj.. Tips från Anna va att jag skulle lägga godisarna längre i från varandra så han strävar ennu mer uttåt och inte går tillbaka till nån gotta som ät missad...
Och oxå att det blir mer strävan till nästa mål..
Hua det va ju så längesen jag hade valp så tack Anna för tipset...
Men iaf så är han jätte duktig den lille killen.. *stolt*
Efter mitt spår va det dax att hänga med Anna å Tina på deras... Aaa jag och Warroo hängde på de första 200 metrarna sen tappade vi bort dom lr jag tappade bort dom Warroo visste mkt väl vart dom befann sej då han flitigt hade nosen i backen medans jag intensivt letade efter snitslar som jag skulle plocka ner för Anna... Haha typiskt mej att komma vilse haha.. men så e det jämt när jag är i samma skog som Anna *asg*
Dum som jag var lystrade jag inte på min hund utan tog en helt annan v'äg en den rätta... detta resulterade i att jag klampadee rakt in i en annans tjejs spår son tur va så va dom precis klara *pinsamt*
Men ingen skada skedd... så jag och Warroo hittade tillslut tillbaka till apell plan..
Medans jag väntade på Anna så passade jag på att köra lite följövningar... vilket gick ganska bra.
Men mitt humör va väl inte det bästa då jag inte riktigt känner mej kry så avslutade jag träningen ganksa fort... så allt fortsatte vara positivt för lilleman...
Men vart va Anna?
Min mobil började ringa i min inneficka på jackan och föbrilt försökte jag få upp dragkedjan på fickan för att svara i mobilen.. men icke.. dragkedjan hade fassnat...
Arg som ett bi blev jag...jag slet å drog i kedjan men icke... den satt som berget.. *morr*
Å vips kom dök Anna upp som gubben i lådan typ... det va ju förståss hon som hade ringt för att kolla vart jag tog vägen... Arg som jag va på min jacka gav jag henne uppdraget att lossa kedjan men dock utan resultat... skit jacka!!
Så me våld och stor irritation tog jag en nyckel och tryckte igenom tyget så nu e det ett stort hål i jackan på insidan ist.. kanske inte så bra men det e inte jackan heller... haha
Men nu har jag frigjort mobilen iaf hehe...
Både jag och Anna va nöjda med träningen så vi bestämmde oss för att åka hem...
Tack Anna för en trevlig dag...

På återseende 
Kram från oss!!

Glad Påsk

Till er alla.. från en dunder förkyld och febrig Anfia och en överaktiv Tyrann vid namn Warroo.
Musse och Katt med ungar önskar glad påsk oxå!! 
Child Basket 


Resume från helgen och Måndagen

Resume från helgen och Måndagen

Hej... Vill börja med att skriva FRÖLUNDA ÄGER!!!  6-1 Hehe det smakar GULD!!!
Och nu till det jag skulle berätta om...
I Fredags kom Anna och lämnade Warroo till mej igen efter att han varit där sen onsdagen, då jag vad bortrest.
Gud va jag saknat min lille plutt...
Tack Anna för hjälpen.
En stund efter att Warroo kommit hem så åkte jag och några vänner ut till Orust (hällevikstrand) för att bara njuta att en helg vid havet.
Warroo trivdes som fisken i vattnet :) där ute... han sprang i bergen och busade hela dagarna...Vi tränade även lite inkallningar och lydnad vilket går lysande bra... Jag e så nöjd med lilleman..
På söndagen va det dax att fara hem till stenungsund igen.
När vi kom innan för dörren så la sej Warroo direkt i sängen och stensomnade och inget kunde väcka honom :)
Hela måndagen under dagen latade vi oss för att kl 17 åka och jobba.
Och inte märkte man på Warroo att han varit igång stand by sen Anna passade honom sen i onsdags plus att vi varit på orust hela helgen.. nej nej ny energi va uppladdad... Han sprang runt bland alla hund gårdarna och rejsade ute på vår apell plan på jobbet hela tiden.. Tränade lite ingångar och Hopp över hinder samt följövningar och han va mer än sammarbetsvillig. Han tycker det är dunder skoj.
Klockan 21 for vi hem och sten somnade direkt.
Tisdagen blev vår totala lat dag... vi gjorde absolut ingenting.
Och ingen av oss misstyckte om detta. :)
Warroos harklingar är borta *skönt*
Blev lite orolig för han då Anna berättade då hon ringde när han va där att han harklade jätte mkt... men inga harklingar finns kvar!
I dag är det onsdag och åka och jobba kl 17 står på menyn.. Warroo älskar att vara med uppe på jobbet :)
Och jag har nog världens bästa jobb... Jobba med det jag brinner för plus att hunden kan vara med mig där.
Ha det gott alla..
och på återseende
 bilden är hur det ser ut på Apell plan på jobbet under sommaren... längtar !!

SE HIT HJÄLP SÖKES!!!!!

hejsan...
Jag jobbar på ett hundcenter som heter Aktitagårdens hundcenter... som ligger i kungälv...
Totalt har vi platser för 33 hundar.
Akitagårdenshundcenter drivs idiellt alltså staten hjälper inte till med ett öre...
På aktita finns det hundar som... är där en tid då Matte lr Husse är på semester dvs Inackodering.. detta kostar ägaren 140kr / dygn då ingår mat hunden blir väl omhändertagen av oss i personalen..
Vi har oxå Dagis hundar där matte lr husse lämnar in sina vovvar i dess hundars burar som dom har fått tilldelade...Dagishundarna har ett fast månadspris på ca 2000kr/hund då ingå´r även där Mat...
Vi har även omplaceringshundar dvs hundar som Matte lr husse inte vill ha lr klarar av längre lämnas in till oss och förhoppningsvis finner vi ett nytt kärleks fullt hem till hundarna. Vi har en inlämningssumma på 800kr som Fd ägaren skall betala då dom överlåter hunden till oss för ompl.
Oj så mkt pengar tänker säkert du som läser detta!! Jag kan säga som så att 800 kr räcker ingenstans.. Ompl hunden får även den en egen bur dvs en stor ute bur som den kan gå in till hundhuset från utsidan och på insidan har den ett litet rum med en go säng och goafiltar leksaker, och tuggben..Hunden får mat 2ggr/dag om det inte är en valp då blir utfodringen 3-4ggr/dag..
Vi har även hittehundar som lämnas in. Vissa ägare hittas alödrig lr hör inte av sej för att få tillbaka sin hund. Vissa går det fortare att återförena med respektive ägare å hund :)
Så nu den lite mer jobbiga delen.. Omhändertagningshundarna.. Det kan vara hundar som är helt ohandterliga dvs mkt aggresiva och rädda.. hundar som har blivit fruktansvärt illa behandlade och vet inget annat än vad stryk är.. hundar som är undernärda och hundar som vars ägare Polisen arresterar och då omhändertas hunden och hamnar hos oss. Alla omhändertagningarna står för utredning dvs.. Om hunden skall tillbaka till dess ägare lr ompl lr om ett (avlivningsbeslut ) helt beroende på skicket på hunden.
Denna utredning kan ta upp till flera månader och det är inget Akita kan styra över då Polis och Miljö och Hälsa skall fatta detta beslut som oxå veterinären gör en bedömning på.
Även dessa hundar kostar massa pengar att ha ståendes på Akita för som alla andra hundar som är där får dessa hundar samma omvårdnad.
Att sen köpa en hund hos oss kan kosta allt från 1500kr till 5000kr det e helt beroende på hundens ålder och om den har stamtavla lr ej.
Alla pengar som är skrivna ovan går direkt till hundarna och läggs på Mat, leksaker, ben, personal omkostnader, och i den mån pengarna räcker till vilket inte händer speciellt ofta läggs även pengar till sånt som hundarna förstört dvs golv..väggar mm...
Hundarna som lämnar Akita är fullt vaccinerade och chippade av oss om detta saknades vid avlämning till oss. Även detta kostar pengar så klart.
Carina som min chef heter är nog en av de snällaste männinskorna jag känner, De som inte har råd att betala hela summan då hunden överlämnas till ny ägare lr sin ägare erbjuder Carina en avbetalning på en fasst månadssumma. 70% ca har hon inte fått några som helst mer än erlaggd avhämtniongs summan som brukar vara 1000kr. Trots påminnelser och i bland inkasso krav. Och vissa byter telenr och tar evigheter att spåra upp i bland utan resultat.
Detta jag skrivit här är bara en liten sammanfattning om kostnader som skall betalas av Akitagårdens Hundcenter som som sagt bedrivs Idiellt av Carina och hennes personal.
Carina tog över akita som då hette nått annat och stället va fruktansvärt illa beryktat och nergånget.. vilket hon har nu byggt upp ur egen ficka och ryktet är nu mer åt det positiva hållet.
Men alla lyckliga sagor kan sluta olyckligt...för nu finns inga pengar kvar mycket pga folk som inte betalar. Stället behöver nya golv.. målas om..Ny tvättmaskin och torktummlare som nu vars tvm går på de sista varven.. Nya filtar... mattor Oj oj jag kan sitta här i evigheter att skriva.. Det jag vill nu komma fram till är att Sponsorer behövs!!! Filtar..material att renovera.. PENGAR mm... Har du nått utav detta som kan undvaras till Hundarna på Akitagården så är det mer än välkommet och emotages av stor glädje och är en stor hjälp!!
Hör av dej isf till oss 0303-222526 teletid 09-14 och 17-21 alla dagar
Du kan även ringa mej 0738-356290
Eller Åse 0733 709619
Snälla hjälp hundarna att få ha Akitagården kvar.
Jag och min kolega Åse gör detta rop på hjälp utan Carinas vetskap och vi vet att varje liten sak som skänks till Akita kommer ge henne gnistor av lycka tillbaka!
Så Kan du hjälpa så snälla hjäp!!

www.akitagarden.se